Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Podignuta optužnica protiv 25-godišnjaka zbog napada na službenu osobu

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 14. svibnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1993.) zbog počinjenja kaznenog djela napada na službenu osobu iz članka 315. st. 4. u vezi st. 1. Kaznenog zakona. (17. 5. 2018.)

Okrivljenika se tereti da je 26. veljače 2018. u Donjem Vidovcu, u stanju neubrojivosti zbog duševne bolesti, nakon dolaska policijskih službenika zbog dojave o njegovom nasilničkom ponašanju u obitelji, sprječavao policijskim službenicima izlazak iz službenog vozila zatvarajući im vrata svojim tijelom. Kad su službenici uspjeli izaći iz službenog vozila, okrivljenik je nastavio pružati otpor i počeo bježati, a kad ga je jedan od službenika sustigao, okrivljenik je, tereti ga se, zamahnuo prema njemu nožem i nanio mu reznu ranu na vratu.
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku odredi prisilan smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama te da mu se za vrijeme trajanja postupka produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.