Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Određen istražni zatvor protiv 20-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 30. svibnja provelo prvo ispitivanje uhićenog državljanina Republike Srbije (1999.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (3. 6. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnjak 28. svibnja 2019. u Zagrebu, za unaprijed obećanu naknadu od 130 eura po osobi, preuzeo na prijevoz u osobni automobil radi ilegalnog prelaska u druge zemlje Europske unije državljane Turske koji nisu imali putne isprave, vizu niti odobren boravak unutar Republike Hrvatske ili Šengenskog prostora i uputio se prema granici s Republikom Slovenijom. No, idućeg su ga dana oko 4.00 sata u mjestu Banfi zaustavili policijski službenici i spriječili u daljnjem prijevozu.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 20-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.