Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Podignuta optužnica protiv 51-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv državljanina Republike Srbije (1968.) s boravištem na Malti zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (4. 6. 2019.)

Okrivljenog 51-godišnjaka tereti se da je 14. svibnja 2019. u šumi kod Plitvičkih jezera, za unaprijed obećanu naknadu od sto eura po osobi preuzeo na prijevoz u kombi vozilo radi ilegalnog prelaska u druge zemlje Europske unije državljane Pakistana koji nisu imali putne isprave, vizu niti odobren boravak unutar Republike Hrvatske ili Šengenskog prostora i uputio se prema granici s Republikom Slovenijom. No, istog je dana oko 7,00 sati u mjestu Železna Gora sletio vozilom u cestovni jarak, a policijski službenici su ga spriječili u daljnjem prijevozu.
Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od bijega i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.