Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Donijeto rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor protiv tri osobe

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana (1990., 1968. i 1988.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. KZ-. (14. 9. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici oko 23,25 sati 6. rujna 2015., dok su bili u osobnom vozilu s još četiri osobe, od kojih dvojica u prtljažniku vozila, bez zaustavljanja produžili vožnju iako su trojica policijskih službenika pokušali svjetlećim znakom "stop" zaustaviti vozilo. Kad su ih policijski službenici sustigli službenim vozilom i zaustavili, osnovano se sumnja da su trećeokrivljenik i  prvookrivljenik odgurnuli i počeli gušiti policijskog službenika te ga ozlijedili, pa je drugi policijski službenik uporabio raspršivač s nadražujućim sredstvom, na što ga je trećeokrivljenik udario šakom u oko i ozlijedio ga; a prvookrivljenik je istovremeno uhvatio za vrat i ozlijedio trećeg policijskog službenika. Drugookrivljenik je uspio pobjeći dok su prvookrivljenik i trećeokrivljenik savladani i smješteni u službeno vozilo, a prvookrivljenik je tada glavom udario u stražnje staklo policijskog vozila i razbio ga. 
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor svim okrivljenicima zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.