Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Određen istražni zatvor protiv maloljetnika

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu provelo je prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (2000.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i  neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari iz čl. 234. stavak 2. Kaznenog zakona. (17. 1. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je maloljetnik 12. siječnja 2018. u Murskom Središću zadao više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu svoje majke i nanio joj tešku ozljedu (napuknuće bubnjića desnog uha). Osnovano se sumnja i da je 13. siječnja 2018. u Murskom Središću ušao u otključani parkirani automobil s ključem u kontakt bravi te se odvezao i koristio ga za vožnju oko jedan sat, a potom ga je ostavio na poljskom putu u mjestu Hlapičina.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila maloljetniku istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.