Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Podignuta optužnica protiv dvojice 20-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (2000. i 2000.) zbog počinjenja kaznenih djela osobito teške tjelesne ozljede iz čl. 119. st. 1. u vezi čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona, teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. KZ-a i razbojništva iz čl. 230. st. 1. KZ-a. (20. 1. 2020.)
Prvookrivljenika se tereti da je 6. listopada 2019. u Čakovcu, nakon kraće prepirke udario oštećenika šakom u glavu i oborio ga na tlo, pri čemu je oštećenik zadobio ozljede opasne po život (prijelom baze i kostiju lubanje s krvnim podljevom i krvarenjem u mozgu). Obojicu okrivljenika tereti se da su 20. studenog 2019. u parku u Čakovcu, prišli oštećeniku i bacili ga na tlo, a prvookrivljenik ga je više puta udario nogama u glavu i teško ga ozlijedio (izbijena  dva zuba), nakon čega su, dok je oštećenik ležao na tlu, pretražili džepove njegove odjeće te uzeli i za sebe zadržali novac u iznosu od oko pet tisuća kuna.
Prvookrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.