Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Podignuta optužnica protiv 43-godišnjaka zbog nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1977.) zbog počinjenja kaznenih djela nasilja u obitelji iz čl. 179.a Kaznenog zakona i povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. KZ-a. (25. 3. 2020.)

Optužnicom se 43-godišnjaka tereti da je od travnja 2018. do prosinca 2019. godine u mjestu kraj Čakovca, učestalo grubo vrijeđao i ponižavao te verbalno i fizički napadao svoju suprugu u prisutnosti njihovo dvoje djece u dobi od sedam godina, a da je 25. prosinca 2019. istjerao suprugu iz kuće i zadao joj više udaraca rukama i alatom po glavi i tijelu, fizički napao i djecu te svima njima nanio tjelesne ozljede.
Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. U optužnici se ujedno predlaže da se okrivljeniku, uz kaznu zatvora, izreknu i mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvama te mjera opreza udaljenja iz doma.