Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Podnesen prijedlog za izricanje maloljetničkog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je, nakon provedenog pripremnog postupka, podnijelo Općinskom sudu u Čakovcu prijedlog za izricanje maloljetničkog zatvora prema maloljetnom hrvatskom državljaninu (2001.) zbog počinjenja kaznenih djela produljene teške krađe iz čl. 229. st. 1. t. 1. u svezi čl. 228. st. 1. i čl. 52. Kaznenog zakona i pokušaja teške krađe iz čl. 229. st. 1. t. 2. u svezi čl. 228. st. 1. i čl. 34. KZ-a. (26. 9. 2018.)

Prema rezultatima pripremnog postupka slijedi da je maloljetnik u srpnju 2018. godine u Donjem Pustakovcu i Držimurcu, zajedno s jednim punoljetnikom, provalio u dvije obiteljske kuće iz kojih je uzeo i zadržao za sebe šest mobitela, jedanaest komada zlatnog i srebrnog nakita i sav novac koji je pronašao, čime se nepripadno okoristio za oko 4.500,00 kuna. Iz provedenog pripremnog postupka također slijedi da je maloljetnik 2. rujna 2018. na groblju u Držimurcu prišao 68-godišnjakinji i s njezinog vrata otrgnuo zlatni lančić s privjeskom, vrijedan oko 1.800,00 kuna, ali je ona počela vikati, a otrgnuti lančić je pao u njezinu odjeću, pa se maloljetnik trčeći udaljio ne uzevši ništa.
Maloljetnik se nalazi u istražnom zatvoru, a predloženo je produljenje istražnog zatvora i izricanje kazne maloljetničkog zatvora.