Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Određen istražni zatvor protiv 51-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 15. svibnja provelo prvo ispitivanje uhićenog državljanina Republike Srbije (1968.) s boravištem na Malti zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (27. 5. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 51-godišnjak 14. svibnja 2019. u šumi kod Plitvičkih jezera, za unaprijed obećanu naknadu od sto eura po osobi preuzeo na prijevoz u kombi vozilo radi ilegalnog prelaska u druge zemlje Europske unije državljane Pakistana koji nisu imali putne isprave, vizu niti odobren boravak unutar Republike Hrvatske ili Šengenskog prostora i uputio se prema granici s Republikom Slovenijom. Istog dana je oko 7,00 sati u mjestu Železna Gora sletio vozilom u cestovni jarak, a policijski službenici su ga spriječili u daljnjem prijevozu.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 51-godišnjakinji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.