Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Podignuta optužnica protiv 26-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv rumunjskog državljanina (1992.) zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (29. 3. 2018.)
Okrivljenika se tereti da je 2. ožujka 2018. na području Zagreba, za nagradu od dvjesto eura i sto kuna preuzeo na prijevoz u kombi vozilo trideset i četvero državljana Turske, Afganistana, Irana i Pakistana koji nisu imali vizu niti odobren boravak u Republici Hrvatskoj ili Šengenskom prostoru, s ciljem da ih ilegalno preveze na teritorij Republike Slovenije. Kod graničnog prijelaza Banfi zaustavili su ga i spriječili u daljnjem prijevozu policijski službenici.
Vijeće Općinskog suda u Čakovcu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.