Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Podignuta optužnica protiv 25-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1990.) zbog počinjenja kaznenih djela prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona, prijetnje iz čl. 139. st. 3. u svezi st. 2. KZ-a, oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. KZ-a i napada na službenu osobu iz čl. 315. st. 4. u svezi st. 1. KZ-a. (30. 4. 2015.)
Okrivljenika se tereti da je 1. ožujka 2015. u Čakovcu, s nožem i odvijačem u rukama, spriječio trojicu policijskih službenika da uđu u kuću radi postupanja po dojavi o nasilničkom ponašanju u obitelji te zaprijetio policijskom službeniku da će ubiti njega i njegovu obitelj. Tereti ga se da je oštetio službeno policijsko vozilo tako da je sa balkona kuće bacio više drvenih ladica na krov vozila te da je nakon privođenja u prostorije policijske uprave udarcima nogom u leđa i nogu ozlijedio policijskog službenika.
Vijeće Općinskog suda u Čakovcu je usvojilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.