Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Podignuta optužnica protiv trojice okrivljenika

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je nakon provedene istrage podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana (1990., 1968. i 1988.) zbog počinjenja kaznenih djela prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. Kaznenog zakona. (30. 11. 2015.)

Okrivljenike se tereti da su oko 23,25 sati 6. rujna 2015. bez zaustavljanja produžili vožnju u osobnom vozilu (dvojica su bila u prtljažniku vozila) iako su trojica policijskih službenika pokušali svjetlećim znakom "stop" zaustaviti vozilo. Kada su ih policijski službenici sustigli službenim vozilom i zaustavili; trećeokrivljenika i prvookrivljenika se tereti da su odgurnuli i počeli gušiti policijskog službenika te ga ozlijedili, pa je drugi policijski službenik uporabio raspršivač s nadražujućim sredstvom, na što ga je trećeokrivljenik udario šakom u oko i ozlijedio ga. Prvookrivljenik je za to vrijeme uhvatio za vrat i ozlijedio trećeg policijskog službenika. Drugookrivljenik je uspio pobjeći dok su prvookrivljenik i trećeokrivljenik savladani i smješteni u službeno vozilo gdje je prvookrivljenik glavom udario u stražnje staklo policijskog vozila i razbio ga.
U optužnici je predloženo da se prvookrivljeniku i trećeokrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.