Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Određen istražni zatvor protiv 26-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 4. ožujka provelo prvo ispitivanje uhićenog državljanina Rumunjske (1992.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (7. 3. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je 26-godišnjak 2. ožujka 2018. na području Zagreba, za nagradu od 200,00 eura i 100,00 kuna preuzeo na prijevoz u kombi vozilo trideset četiri državljana Turske, Afganistana, Irana i Pakistana koji nisu imali vizu niti odobren boravak u Republici Hrvatskoj ili Šengenskom prostoru, s ciljem da ih ilegalno preveze na teritorij Republike Slovenije, ali su ga, u daljnjem prijevozu, kod graničnog prijelaza Banfi zaustavili i spriječili policijski službenici.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i od ponavljanja kaznenih djela.