Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv 30-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog počinjenja dva kaznena djela pokušaja ubojstva iz čl. 90. u svezi čl. 33. Kaznenog zakona/97 i iz čl. 110. u svezi čl. 34. KZ-a/11, te kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. KZ-a/11. (15. 12. 2014.)
Optužnicom se 30-godišnjaka tereti da je 4. svibnja 2008. u Čakovcu; u cilju usmrćenja; ispalio hitac iz pištolja s prigušivačem prema oštećenici koja je u tom trenutku upravljala osobnim automobilom. Kako ju je promašio, a ona je nastavila vožnju, tako ju je presreo u drugoj ulici i ispalio još dva hica iz pištolja od kojih je jedan pogodio blatobran vozila čime je ugrozio i njenog trogodišnjeg sina koji se nalazio na stražnjem sjedalu.
Okrivljenika se također tereti da je tijekom 2013. godine u živicu iza kuće postavio ručnu bombu u cilju da usmrti sestru oštećenice te pristajući da usmrti nekog od članova njene obitelji ili svaku drugu osobu koja aktivira bombu. Navedenu je bombu 14. studenog 2013. slučajno aktivirao radnik prilikom čišćenja živice i uslijed eksplozije zadobio perforaciju oka i ozljede po tijelu.
Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru od 12. lipnja 2014., a vijeće Županijskog suda u Varaždinu je na prijedlog državnog odvjetnika produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od dovršenja pokušanih kaznenih djela.