Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Ispitana trojica osumnjičenika i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 29. rujna provelo prvo ispitivanje trojice uhićenih hrvatskih državljana (1997., 1997. i 2001.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. Kaznenog zakona. (1. 10. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su dvojica 22-godišnjaka i 18-godišnjak, zajedno s jednim maloljetnikom, 27. rujna 2019. verbalno i fizički sukobili s jednim gostom u ugostiteljskom objektu u Čakovcu, nakon čega je prvoosumnjičenik stavio u pogon osobni automobil i njime se više puta zabijao u ulazna vrata, stolice i stolove na terasi objekta te u stakleni zid susjedne sportske kladionice. Istovremeno su ostala dvojica osumnjičenika, osnovano se sumnja rukama razbacivali stolove i stolice s terase u ulazna vrata objekta i u stakleni zid i vrata kladionice napravivši štetu veću od 22.000,00 kuna.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila svim osumnjičenicima istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.