Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 25-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 7. ožujka donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1994.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 6. u svezi st. 2. i st. 1. Kaznenog zakona i nepružanja pomoći iz čl. 123. st. 2. KZ-a. (11. 3. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 9. studenoga 2018. na cesti kod mjesta Kuršanec, nesmotreno upravljao osobnim automobilom suviše velikom brzinom koja nije bila prilagođena smanjenoj vidljivosti u vožnji noću, uslijed čega nije mogao pravodobno zaustaviti vozilo nakon što je ispred sebe ugledao 40-godišnjeg pješaka koji se kretao kolnikom iz suprotnog smjera, već je prednjim dijelom vozila udario u pješaka i odbacio ga izvan kolnika. Pješak je zadobio mnogostruke teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće.
Osnovano se sumnja i da 25-godišnjak nakon udara u pješaka nije pružio nikakvu pomoć stradalom pješaku, već se bez zaustavljanja udaljio s mjesta nesreće.