Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Podignuta optužnica protiv dvije osobe i trgovačkog društva zbog prijevara u gospodarskom poslovanju

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1993. i 1962.) i jednog trgovačkog društva zbog počinjenja kaznenih djela prijevara u gospodarskom poslovanju iz čl. 247. st. 2 i. st. 1. i čl. 293. st. 1. KZ-a te kaznenih djela povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje iz čl.  626. st. 1. toč. 2. Zakona o trgovačkim društvima. (16. 12. 2014.)
Optužnicom se prvookrivljenika i drugookrivljenika tereti da su kao direktor i prokurist u svom trgovačkom društvu lažno predočavali kupcima da će uredno isporučiti razni građevinski materijal i time naveli kupce da plate naručenu robu, ali nakon toga im nisu ništa isporučili. Opisanim su ostvarili protupravnu imovinsku korist za svoje društvo u visini većoj od ukupno 1,100.000,00 kuna.
Okrivljenike se također tereti da nisu zatražili otvaranje stečajnog postupka nad svojim trgovačkim društvom iako je ono bilo prezaduženo i nesposobno za plaćanje.