Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Podignuta optužnica protiv 42-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 27. veljače podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv državljanina Republike Slovenije (1977.) zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (28. 2. 2019.)

Optužnicom se 42-godišnjaka tereti da je 7. veljače 2019. na području Kutine, za unaprijed obećanu naknadu u iznosu od 150 eura po osobi, preuzeo na prijevoz u kombi vozilo državljane Iraka i Irana koji nisu imali putne isprave ili vizu niti odobren boravak unutar Republike Hrvatske ili Šengenskog prostora, s ciljem da im omogući ilegalni prelazak u druge zemlje Europske unije. Policijski službenici su ga zaustavili u mjestu Kuršanec i spriječili u daljnjem prijevozu.
Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.