Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv trojice okrivljenika

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana (1988., 1979. i 2000.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela razbojništva iz čl. 230. st. 1. Kaznenog zakona i teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. KZ-a. (3. 2. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 17. siječnja 2020. u kući u Murskom Središću, oborili 66-godišnjeg oštećenika na pod, a 32-godišnjak ga je više puta udario rukama i nogama po tijelu i nanio mu tešku ozljedu (prijelom petog rebra i zrak u prsnoj šupljini), nakon čega su mu na čelo prislonili plastični pištolj i zatražili da im preda sav novac koji ima kod sebe. Kad je oštećenik rekao da ima novac u svom automobilu, osnovano se sumnja da su mu uzeli iz džepa ključeve automobila parkiranog u dvorištu kuće te u vozilu pronašli i zadržali za sebe 180,00 eura i 150,00 kuna.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 32-godišnjaku istražni zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.