Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 58-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 23. siječnja 2020. provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1962.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 6. u vezi st. 2. i st. 1. Kaznenog zakona i nepružanja pomoći iz čl. 123. st. 2. KZ-a. (27. 1. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 58-godišnjak 19. siječnja 2019. oko 19,25 sati na cesti između mjesta Orehovica i Šemovec, upravljajući osobnim automobilom nesmotreno vozio suviše velikom brzinom koja nije bila prilagođena dometu vidljivosti i zbog toga udario u 48-godišnju pješakinju koja se nalazila na kolniku i preminula uslijed zadobivenih ozljeda. Osnovano se sumnja da je 58-godišnjak nakon udara vozilom u pješakinju nastavio vožnju bez zaustavljanja i udaljio se s mjesta nesreće.
Državno odvjetništvo odredilo je 58-godišnjaku mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom na temelju zakonom propisane obavezne primjene blaže mjere umjesto istražnog zatvora, kojom se ostvaruje svrha otklanjanja opasnosti od ponavljanja kaznenih djela u prometu.