Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Određen istražni zatvor protiv dvojice okrivljenika zbog napada na policijske službenike

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 13. ožujka 2015. priveden hrvatski državljanin (1995.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu iz čl. 315. st. 4. i 2. i hrvatski državljanin (1994.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu iz čl. 315. st. 2. Kaznenog zakona. (16. 3. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da su oko 22,00 sata 12. ožujka 2015. u Šibeniku (Stankovačka ulica), nakon što su ih policijski službenici PU Šibensko-kninske zaustavili u prometu zbog prometnog prekršaja te zatražili da izađu iz vozila i pokažu osobnu iskaznicu, odbili to učiniti. Osnovano se sumnja da su potom izašli iz vozila te fizički nasrnuli na policijske službenike pri čemu je 20-godišnjak nanio policijskoj službenici laku tjelesnu ozljedu.
Zamjenica općinske državne odvjetnice je ispitala obojicu osumnjičenika te je protiv njih donijeto rješenje o provođenju istrage. Ujedno je sucu istrage podnijet prijedlog da im se odredi istražni zatvor temeljem čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a odnosno zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te je sudac istrage obojici odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.