Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podignuta optužnica protiv 32-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv 32-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. Kaznenog zakona u svezi s čl. 34. KZ/11. (13. 6. 2019.)
Okrivljenika se tereti da je 30. prosinca 2018. pod utjecajem alkohola došao u jedan ugostiteljski objekt u Kninu, u namjeri da se obračuna s oštećenikom, i u tu svrhu sa sobom ponio bodež te je na terasi objekta prvo verbalno napao oštećenika, a nakon prepiranja ga je pokušao udariti glavom ali je oštećenik odbio napad. Nakon toga se počeo povlačiti na cestu ispred objekta i pozvao oštećenika da dođe za njim kako bi se raspravili, što je oštećenik i napravio, da bi se našavši s njim nasamo, oštećenika koji nije želio sukob, s ciljem da ga usmrti, zamahnuo više puta nožem prema njegovim prsima, pri čemu mu je nanio tešku tjelesnu ozljedu (rezne rane lijeve strane prsnog koša, ubodna rana lijeve strane prsnog koša i rezna rana lijevog lakta s otkinućem vanjske nadlaktične kosti).
Državno odvjetništvo donijelo je rješenje o obustavi istrage protiv okrivljenika zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. Kaznenog zakona budući da je oštećenik tog kaznenog djela povukao prijedlog za kazneni progon protiv okrivljenika za to djelo.