Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Ispitan 46-godišnjak zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Dežurni zamjenik u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku je 30. srpnja 2017. ispitao privedenog državljanina Velike Britanije (1971.) te donio rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. i 1. Kaznenog zakona. (1. 8. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je 46-godišnjak oko 22,30 sati 28. srpnja 2017., u blizini kampa gdje se održavao festival elektronske glazbe u Tisnom; protivno čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, a u namjeri daljnje prodaje konzumentima; držao kod sebe u hlačama jedan smotuljak od PVC-a u kojem bilo jedanaest komada opojne droge amfetamin zvane ecstasy te jednu bočicu smeđe boje ispunjenu s 20 ml droge u tekućem stanju GHB (gamahidroksidbutirat). Osnovano se sumnja i da je u sobi koju je unajmio držao još 372 tablete opojne droge amfetamin zvane ecstasy, a sva droga je na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga.
Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. toč. 1. i 3. ZKP-a).