Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Priveden 22-godišnjak zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade, i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 11. veljače priveden 22-godišnji hrvatski državljanin zbog osnovane sumnje da je  počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade, i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. Kaznenog zakona/11. (12. 2. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je 9. veljače 2016. u  Šibeniku, u stanu kojeg koristi, neovlašteno posjedovao automatsku pušku sa rastavnim kudakom, automatsku pušku M70, ručnu bombu M52, te dva spremnika za automatsku pušku s 33 komada streljiva cal. 7,62. Nabavljanje i držanje navedenog oružja građanima je zabranjeno sukladno čl. 7. st. 1. toč. 1. u vezi s čl. 6. st. 1. Zakona o oružju.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, zamjenica Općinske državne odvjetnice je temeljem čl. 123. st. 1. toč. 2 i 3. ZKP-a sucu istrage podnijela prijedlog da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i ponavljanja kaznenog djela. Sudac  istrage mu je zbog istih osnova odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.