Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Ispitan 25-godišnjak zbog pokušaja iznude i prijetnje i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je državljanin Republike Hrvatske (1996.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iznude u pokušaju iz članka 243. stavka 1. u svezi članka 34. Kaznenog zakona i kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavka 3. u svezi stavka 2. KZ-a. (15. 1. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je 12. studenoga 2020. oko 16,30 sati, kako bi ga zastrašio oštećenika i tako ga prisilio na isplatu novca, poslao mu na mobitel poruku prijetećeg sadržaja u kojoj je tražio isplatu, čime je oštećenika ustrašio i uznemirio. Potom  je, osnovano se sumnja, 11. siječnja 2021. oko 14.00 sati u obiteljskoj kući u mjestu pored Šibenika, nakon verbalne prepirke majci zaprijetio smrću i time kod nje izazvao uznemirenost i strah za osobnu sigurnost.
Nakon što je ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je predložilo sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.