Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor protiv 32-godišnjaka

U Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku je 1. siječnja 2019. ispitan privedeni hrvatski državljanin (1987.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela, i to ubojstva u pokušaju iz čl. 110. KZ/11 u svezi čl. 34. st. 1. KZ/11 i oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. KZ/11. (2. 1. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 30. prosinca 2018. oko 4,30 sati u Kninu, nakon verbalnog i fizičkog sukoba sa oštećenikom, pozvao oštećenika da se s njim raspravi, a kad je došao do njega, dva puta ga je uboo metalnim nožem (bodež) u namjeri da ga usmrti. Oštećenik je zadobio teške tjelesne ozljede (rezne rane lakta i rezne rane otvorene prsne regije) koje su opasne po život te mu je život spašen zahvaljujući medicinskoj intervenciji. Osnovano se sumnja i da je 29. prosinca 2018. oko 17,00 sati u Kninu, u cilju da oštećeniku nanese materijalnu štetu, razbio prednje i zadnje vjetrobransko staklo, zadnje bočno lijevo staklo i desni retrovizor na automobilu marke Peugeot 307, pri čemu mu je prouzročio štetu u iznosu od oko 7.000,00 kuna.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, donijeto je rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedena kaznena djela, te je sucu istrage podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja  djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a) koji je sudac istrage prihvatio i svojim rješenjem odredio istražni zatvor.