Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Određen istražni zatvor protiv 32-godišnjaka

U Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku ispitan je hrvatski državljanin (1983.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331 st. 1. KZ-a. (2. 3. 2015.)
Postoji osnovana sumnja da je 32-godišnjak 28. veljače 2015. u Šibeniku kod sebe u ruksaku imao 212 grama bruto težine droge amfetamin tzv. speed koju je namjeravao prodavati konzumentima sa područja Šibensko-kninske županije. Policijski službenici su pretragom njegove obiteljske kuće pronašli i jedan revolver sa bubnjem bez serijskog broja za kojeg nije imao dozvolu.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, ovo državno odvjetništvo je donijelo rješenje o provođenju istrage i sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika, što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.