Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 33-godišnjaka zbog protupravne naplate u pokušaju i predložen istražni zatvor

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 30. prosinca 2020. priveden državljanin Republike Hrvatske (1987.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protupravne naplate u pokušaju iz članka 323. stavka 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona i u svezi članka 34. KZ-a. (4. 1. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 33-godišnjak tijekom prosinca 2020. godine u Šibeniku, u više navrata nazivao oštećenika i slao mu sms poruke tražeći da mu vrati dug, a kada mu je ovaj rekao da nema novca, zaprijetio mu je smrću. Potom je, osnovano se sumnja, nastavio slati prijeteće poruke oštećeniku, a i njegovoj majci kojoj je prijetio i u telefonskim pozivima, čime je kod oštećenika izazvao strah da će svoje prijetnje ostvariti.
Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika, a sucu istrage je predložilo da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je odbio prijedlog i osumnjičeniku odredio mjere opreza zabrane približavanja oštećeniku i zabrane uspostavljanja i održavanja veze s oštećenikom.