Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Određen istražni zatvor protiv 36-godišnjaka zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 2. lipnja 2017. priveden hrvatski državljanin (1981.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (5. 6. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je, u namjeri daljnje preprodaje, 1. lipnja 2017. u stanu u Šibeniku držao marihuanu ukupne težine  303,57 grama te u plastičnim posudama u istu svrhu uzgojio dvanaest stabljika indijske konoplje. Ujedno, osnovano se sumnja da je u više navrata od početka ožujka do 1. lipnja 2017., u zamjenu za metadonsku terapiju, davao konzumentu radi konzumacije drogu marihuanu.
Dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku ispitao je osumnjičenika zbog osnovane sumnje da je počinio navedena dva kaznena djela te je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku 2. lipnja 2017. podnio prijedlog da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i opasnosti od utjecaja na svjedoka, a ujedno je doneseno i rješenje o provođenju istrage. Sudac istrage osumnjičeniku je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.