Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 27-godišnjaka i određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1989.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona. (5. 7. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 27-godišnjak u Tisnom, tijekom Love international festivala, prodavao drogu posjetiteljima festivala, a policijski su službenici 2. srpnja 2016. pretragom osobnog automobila i kuće u kojoj je stanovao, pronašli ukupno 1327 komada tableta amfetamina tzv. ecstasy, 2,8 grama droge kokain, 11,7 grama droge ketamin i 34,3 grama droge MDMA, sve podjeljeno u manje težinske jedinice tzv. pizeve.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 27-godišnjaka koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.