Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podnesena žalba protiv presude zbog odluke o kazni

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je 2. svibnja 2019. žalbu protiv presude Općinskog suda u Šibeniku kojom je hrvatski državljanin (1948.) osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i deset mjeseci zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz čl. 272 st. 3. i 1. Kaznenog zakona. (6. 5. 2019.)

Istom presudom optuženiku je temeljem čl. 78. st. 1., 2. i 3. KZ/97 izrečena i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom za sve vrste motornih vozila u trajanju od pet godina računajući od dana pravomoćnosti odluke s time da se vrijeme izvršenja kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Žalba je podnesena zbog odluke o kazne te Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predlaže da nadležni županijski sud uvaži žalbu i preinači presudu na način da se optuženiku za počinjeno kazneno djelo izrekne stroža zatvorska kazna kako bi se postigla svrha specijalne i generalne prevencije i time utjecalo na svijest građana o pogibeljnosti istih i sličnih kaznenih djela, kao i kako bi se postiglo pravedno kažnjavanje za teška kaznena djela protiv sigurnosti prometa.