Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 61-godišnjaka i određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja hrvatskog državljanina (1958.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz čl. 110. Kaznenog zakona u svezi čl. 34. st. 1. KZ/11. (7. 5. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je 4. svibnja 2019. od 10,30 do 10,45 sati u Siveriću, bez ikakvog povoda i razloga, došao u dvorište obiteljske kuće oštećenika te ga uboo nožem više puta po tijelu. Okrivljenikov daljnji napad na oštećenika prestao je kad do njih došla osoba koja je čula pozive u pomoć od oštećenika i razdvojila ga od oštećenika te mu uzela nož. Oštećenik je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život i život mu je spašen zahvaljujući hitnoj medicinskoj intervenciji.
Sucu istrage podnesen je prijedlog za određivanja istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke što je sudac istrage prihvatio i svojim rješenjem odredio istražni zatvor.