Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv četvorice okrivljenika zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i predložen istražni zatvor

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je državljanin Bugarske (1976.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavka 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona. (8. 2. 2021.)

Osnovano se sumnja da su 45-godišnjak i trojica državljana Ukrajine (1957., 1982. i 1979.) od 3. lipnja do 2. listopada 2019. u brodu na vezu u mjestu u blizini Šibenika, radi daljnje prodaje, držali drogu hašiš ukupne mase 29,99 kilograma.
Nakon što je 45-godišnjak ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage, a sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i svim okrivljenicima odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.