Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Ispitana dvojica osumnjičenika i određen istražni zatvor

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku su 7. kolovoza 2019. privedeni hrvatski državljanin (1969.) zbog osnovane sumnje da je počinio dvanaest kaznenih djela teške krađe iz čl. 229. st. 1. toč. 1. u svezi čl. 52. KZ/11, i hrvatski državljanin (1989.) zbog osnovane sumnje da je počinio šest kaznenih djela teške krađe iz čl. 229. st. 1. toč. 1. u svezi čl. 52. KZ/11. (9. 8. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici počinili navedena kaznena djela od 31. srpnja 2019. do 5. kolovoza 2019. u Jezerima, Vodicama, Srimi i Zatonu, s ciljem da se protupravno imovinski okoriste. Osnovano se sumnja da su provaljivali u kuće i stanove te u apartmane i potom iz unutrašnjosti uzimali novac, zlato, nakit, oružje i druge vrijedne stvari, a ukupna šteta se cijeni na iznos od oko 120.000,00 kuna. Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici zajedno počinili šest kaznenih djela, a da je prvoosumnjičenik (1989.) sam počinio šest kaznenih djela teške krađe.
Nakon što su osumnjičenici ispitani, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog da im se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i odredio im istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.