Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Ispitan 20-godišnjak zbog više kaznenih djela teške krađe

U službi dežurstva u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku ispitan je privedeni hrvatski državljanin (1998.) zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela teške krađe iz čl. 229. st. 1. t. 1. u svezi čl. 228. st. 1. Kaznenog zakona, pet kaznenih djela teške krađe u pokušaju iz čl. 229. st. 1. t. 1. u svezi čl. 228. st. 1. KZ-a u svezi čl. 34. st. 1. KZ-a, te dva kaznena djela krađe iz čl. 228. st. 1. KZ-a. (11. 7. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnjak od 2. srpnja 2018. do 8. srpnja 2018. u dva navrata u jednoj autopraonici u Šibeniku obio odvijačem lokote na aparatima za pranje automobila u kojima je bio novac i uzeo ga; te da je u tri navrata ušao u obiteljske kuće iz kojih je uzeo bicikl i fotoaparat, kao i u jednom samostanu obio škrabicu za čuvanje novca i uzeo ga. Osnovano se sumnja i da je drugom prigodom pokušao obiti škrabicu ali nije uspio, nakon čega je uporabom podesnog predmeta pokušao obiti aparate za naplatu parkinga u kojima bio novac, no u tome nije uspio. Osnovano se sumnja da je u opisanim djelima uzeo novac i predmete u ukupnoj vrijednosti oko 7.200,00 kuna.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.