Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podignuta optužnica protiv 29-godišnjaka zbog teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvu u Šibeniku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1989.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. st. 1. toč. 4. Kaznenog zakona/11. (12. 2. 2018.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je u jutarnjim satima 16. studenog 2017. u stanu u kojem je živio sa svojom majkom u Šibeniku; u neubrojivom stanju i u cilju da je usmrti te joj se tako osveti zbog višegodišnjeg zlostavljanja; nakon prethodnog verbalnog sukoba i međusobnog naguravanja, više ju puta udario nepoznatim tupo tvrdim sredstvom u glavu i nanio joj više teških tjelesnih ozljeda glave koje su dovele do smrtnog ishoda.
U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a) te je Županijskom sudu u Šibeniku, na temelju čl. 550. st. 1. Zakona o kaznenom postupku, postavljen zahtjev da sud nakon rasprave utvrdi da je okrivljenik počinio protupravno djelo u stanju neubrojivosti te primijeni odredbe Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.