Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Određen istražni zatvor protiv 36-godišnjaka zbog tjelesne ozljede

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 10. travnja 2019. priveden hrvatski državljanin (1983.) zbog počinjenja kaznenog djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona. (12. 4. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 36-godišnjak 9. travnja 2019. oko 14.00 sati u obiteljskoj kući u Kninu, u alkoholiziranom stanju, tijekom verbalne prepirke vezano za popravak osobnog automobila nasrnuo na svoga oca uhvativši ga rukama za vrat, a kada ga je otac uspio odgurnuti, snažno ga je nogom udario u predjelu lijeve potkoljenice zadavši mu tjelesnu ozljedu (oguljotina i crvenilo lijeve potkoljenice). Kada je otac pobjegao iz kuće, osnovano se sumnja da je osumnjičenik izišao na balkon i kazao mu da više ne dolazi kući te da ode spavati negdje drugdje jer da ga je mogao ubiti s obzirom da je jači od njega, a potom je izašao iz kuće i uputio se prema oštećenome, no od daljnjeg napada je odustao budući da se oštećenik uspio obraniti drvenim kolcem kojeg je uzeo u ruke.
Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predložilo da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od ometanja postupka utjecajem na svjedoke. Sudac istrage je prihvatio prijedlog u odnosu na opasnost od ponavljanja kaznenog djela i odredio istražni zatvor, dok je odbio prijedlog državnog odvjetništva da se istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.