Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Određen istražni zatvor protiv 58-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1957.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kaznena djela  ubojstva u pokušaju iz čl. 110. Kaznenog zakona u svezi čl. 34.  st. 1. KZ-a, teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 111. toč. 2. u svezi čl. 34. st. 1. KZ-a te kazneno djelo povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. KZ-a. (12. 8. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je 58-godišnjak 10. kolovoza 2015. u svojoj obiteljskoj kući u kojoj živi sa izvanbračnom suprugom i dvoje malodobne djece na području Šibensko-kninske županije, metalnim bodežom uboo izvanbračnu suprugu u predjelu lijeve strane prsišta i dva puta u gornji dio leđa; a kada je između njih stao njihov 12-godišnji sin u namjeri da zaštiti majku; uboo ga nožem u trbuh. Sve opisano je vidjela sedmogodišnja kći koja je od straha plakala i vikala, nakon čega su izvanbračna supruga i sin uspjeli pobjeći iz kuće i potražiti zaštitu kod susjeda koji su pozvali hitnu pomoć te su im životi spašeni zahvaljujući pruženoj liječničkoj pomoći.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.