Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Određen istražni zatvor protiv 28-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Hrvatske i Republike Srbije (1988.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona. (13. 6. 2016.)

Postoji osnova sumnje da je 28-godišnjak svojim osobnim automobilom prevozio drogu iz Beograda (gdje stalno prebiva) u Republiku Hrvatsku radi daljnje prodaje konzumentima na području Županije šibensko-kninske. Policijski službenici su 11. lipnja 2016. pretragom u automobilu pronašli jednu vakumiranu pvc vrećicu ispunjenu drogom amfetamin tzv. speed (bruto težine 1012,00 grama) i jednu vakumiranu pvc vrećicu ispunjenu tabletama opojne droge amfetamin tzv. ecstasy (372 tablete).
Nakon ispitivanja osumnjičenika, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 28-godišnjaka koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela.