Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 41-godišnjakinje

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 6. lipnja 2019. privedena hrvatska državljanka (1978.) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo protupravne naplate u pokušaju iz članka 323. stavak 2. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (13. 6. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je od prosinca 2018. do 5. lipnja 2019. u Šibeniku, kako bi naplatila potraživanje koja ima prema oštećeniku, u više navrata ga nazivala na mobitel te mu slala SMS poruke tražeći da plati dug u iznosu od 3.262,00 kuna na ime neplaćenih računa za piće u njezinom ugostiteljskom objektu, govoreći mu da će s bratom doći i sama naplatiti dug te da će ga njezin brat prebiti. Osnovano se sumnja i da je 5. lipnja 2019. njegovoj majci koja došla s njom razgovarati o dugu, kazala da će s bratom doći u njihov ugostiteljski objekt te da će sve istući, a njega prebiti, što je majka prepričala oštećeniku, pa je on sve to prijavio policiji.
Nakon što je osumnjičenica ispitana, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv osumnjičenice te su joj naložene mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenikom.