Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Priveden i ispitan 19-godišnjak zbog kaznenih djela počinjenih u Uzdolju

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 12. rujna 2019. priveden hrvatski državljanin (2000.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilničkog ponašanja iz čl. 323.a. Kaznenog zakona, oštećenja tuđe stvari iz čl. 325. st. 1. KZ-a i kaznenih djela tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 2. i 1. KZ-a, sve u svezi čl. 87. st. 21. KZ-a. (13. 9. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 21. kolovoza 2019. oko 22.25 sati, zajedno i dogovorno s još 15 osoba, došao u ugostiteljski objekt u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate televizijski prijenos utakmice između klubova iz Srbije i Švicarske s ciljem da se s njima obračuna kao građanima srpske nacionalnosti i navijačima kluba iz Srbije. Osnovano se sumnja da je zajedno s ostalim osumnjičenicima, svi maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima u rukama, ušao u ugostiteljski objekt u kojem su bili vlasnik i osamnaest gostiju među kojima i djeca, pa uz razne pogrdne riječi razbijao inventar i fizički nasrnuo na prisutne goste. Tom je prilikom više gostiju zadobilo tjelesne ozljede, a nastala šteta se procjenjuje na iznos od 25.000,00 kuna.  Zajedno s ostalim osumnjičenima se nakon opisanog postupanja udaljio u nepoznatom smjeru.
Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage nije prihvatio navedeni prijedlog već je osumnjičenika pustio da se brani sa slobode.