Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Ispitan 35-godišnjak i određen istražni zatvor

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 12. lipnja 2017. priveden hrvatski državljanin (1982.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje iz čl. 139. st. 3. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (14. 6. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je pod svojim imenom na javnom profilu društvene mreže; nezadovoljan radom bivše gradonačelnice grada u kojem prebiva, objavio joj poruku u kojoj je, između ostalog, prijetio da je neće spasiti saborski imunitet i da se zna što slijedi te kako se mora srušiti kuća ispred njegove najavljujući zlo ako to neće biti učinjeno. Sve navedeno je kod oštećenice izazvalo strah za osobnu sigurnost i sigurnost njene obitelji. 
Nakon što je zamjenica općinske državne odvjetnice ispitala osumnjičenika, sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predložila je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i počinjenja djela kojim prijeti. Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.