Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Ispitan 20-godišnjak zbog izazivanja nereda i određen istražni zatvor

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 12. srpnja 2016. priveden 20-godišnji hrvatski državljanin zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja nereda iz čl. 324. st. 2. KZ/11. (14. 7. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnjak 17. lipnja 2016. oko 19,40 sati u francuskom gradu Saint–Etienneu; tijekom nogometne utakmice na stadionu Geoffroy Guichard između reprezentacije Republike Hrvatske i Republike Češke; zajedno s većim brojem osoba u cilju izazivanja nereda, fizički napadao ostale navijače s obilježjima hrvatske reprezentacije i poticao ih na nasilje.
Zamjenica općinske državne odvjetnice je nakon ispitivanja osumnjičenika podnijela sucu istrage prijedlog da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i ponavljanja kaznenog djela (temeljem čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. ZKP-a). Sudac istrage mu je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka dok mu je, u odnosu na opasnost od ponavljanja kaznenog djela, odredio mjere opreza zabrane napuštanja boravišta, Županije šibensko-kninske i Republike Hrvatske te zabrane posjećivanja svih sportskih utakmica, natjecanja i događanja.