Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Priveden i ispitan 34-godišnjak zbog nekoliko kaznenih djela

U Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 12. svibnja priveden hrvatski državljanin (1984.) zbog osnovane sumnje na počinjenje jednog kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz čl. 158. st. 2. Kaznenog zakona, četiri kaznena djela bludnih radnji iz čl. 155. st. 2. KZ-a i četiri kaznena djela spolnog uznemiravanja iz čl. 156. KZ-a. (15. 5. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je 34-godišnjak od siječnja 2017. do svibnja 2018. godine u jednom župnom uredu u Šibeniku; s namjerom postizanja seksualne ugode; iskoristio svoj položaj te počinio navedena kaznena djela na štetu trojice dječaka mlađih od petnaest godina.
Nakon njegovog ispitivanja, ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.
Sudac istrage odbio je navedeni prijedlog te je odredio mjere opreza zabrane približavanja na udaljenost ispod sto metara trojici dječaka i njihovim roditeljima, zabrane uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze sa svim navedenim osobama te zabrane obavljanja poslova u svim župama u Republici Hrvatskoj (čl. 98. st. 1. i 2. toč. 4., 5., i 6. ZKP-a).
Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 14. svibnja podnijelo Vijeću Županijskog suda u Šibeniku žalbu protiv navedenog rješenja suca istrage tražeći ukidanje pobijanog rješenja i određivanje istražnog zatvora.