Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 31-godišnjaka zbog razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja hrvatskog državljanina (1987.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva iz čl. 230. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (15. 6. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 30. svibnja 2018. u 19,42 sati, s ciljem da uporabom noža iz jedne kladionice u Šibeniku uzme i za sebe prisvoji sav novac, maskirao se iza kladionice i potom tako maskiran ušao u nju te prišao pultu i usmjerio prema zaposlenici kuhinjski nož zaprijetivši joj nožem i tražeći novac. Okrivljenik joj je dao najlonsku vrećicu i zatražio da u nju stavi novac, pa je zaposlenica u strahu za svoj život, iz blagajne izvadila i u vrećicu stavila 2.054,00 kune. Kad je okrivljenik zatražio da mu u istu vrećicu stavi i sav novac iz sefa, oštećenica mu je odgovorila da sef ima vremensku odgodu otvaranja od pet minuta, na što je okrivljenik uzeo najlonsku vrećicu i novac u njoj te izašao iz kladionice i udaljio se s mjesta događaja.
Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a) što je sudac istrage prihvatio i svojim rješenjem odredio istražni zatvor.