Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Ispitan 27-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 12. srpnja 2019. priveden državljanin Iraka (1992.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 1. Kaznenog zakona. (15. 7. 2019.)

Osnovano se sumnja da je 10. srpnja 2019. u mjestu Guge, namjeravajući ih prevesti u Republiku Italiju, u svoj osobni automobil njemačkih registarskih oznaka primio državljane Sirije, Iraka, Kuvajta i Jemena, za koje je znao da su prethodno nedozvoljeno ušle iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, a za tu uslugu je svatko od njih trebao uplatiti iznos od po 3.500,00 eura. Nakon toga da ih je, osnovano se sumnja, dovezao u Knin gdje su ga zaustavili policijski službenici.
Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku da mu odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor.