Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Dopuna priopćenja - Ispitana trojica okrivljenika

U kaznenom predmetu u kojem je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv prvookrivljenog 58-godišnjeg hrvatskog državljanina, drugookrivljenog 38-godišnjeg slovenskog državljanina, trećeokrivljenog 50-godišnjeg austrijskog državljanina i četvrtookrivljenog 71-godišnjeg austrijskog državljanina, tijekom dana je u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku provedena dokazna radnja prvog ispitivanja navedene dvojice okrivljenih austrijskih državljana, kao i okrivljenog slovenskog državljanina. (16. 6. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici počinili kaznena djela protiv gospodarstva, prijevare u gospodarskom poslovanju iz čl. 247. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ/11, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz čl. 246. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ/11 i krivotvorenja službene ili poslovne isprave iz čl. 279. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ/11.
Nakon ispitivanja, sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je ukidanje istražnog zatvora protiv dvojice austrijskih državljana i opoziv odluke o određivanju istražnog zatvora protiv slovenskog državljanina s obzirom da su prestali razlozi zbog kojih je bio određen istražni zatvor.