Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podignuta optužnica protiv 61-godišnjaka zbog teškog ubojstva i pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1952.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. st. 1. toč. 6. Kaznenog zakona i zbog kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. st. 1. toč. 6. KZ-a u svezi čl. 34. KZ-a. (16. 9. 2013.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je u večernjim satima 28. lipnja 2013. u dvorištu svoje obiteljske kuće u Kijevu, u alkoholiziranom stanju; nakon što su dvojica policijskih službenika postupala prema njemu i primijenila sredstva prisile u namjeri da ga privedu u policijsku postaju jer je odbio dobrovoljno poći s njima; u cilju da ih liši života, nožem uboo jednog policijskog službenika u predjelu prsišta nanijevši mu ozljedu od koje je preminuo, dok je drugom policijskom službeniku zadao teške tjelesne ozljede.
Nakon predaje optužnice optužno vijeće Županijskog suda u Šibeniku je produljilo istražni zatvor protiv osumnjičenika temeljem čl. 123 .st. 1. toč. 3. i 4. ZKP-a.