Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podnesena optužnica protiv 22-godišnjaka zbog teške tjelesne ozlijede

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 16. listopada 2018. podnijelo Općinskom sudu u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1996.) zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona. (16. 10. 2018.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 7. rujna 2018. u popodnevnim satima u Pirovcu, nakon što je u blizini oštećenikove vikend kuće vikao da će se ubiti, pa ga oštećeni sa svoje terase odgovarao govoreći mu da to ne učini, preskočio ogradni zid oštećenikova dvorišta, popeo se uz stepenice koje vode na terasu i prišao oštećeniku na vrhu tih stepenica te ga s objema rukama odgurnuo, uslijed čega je oštećenik posrnuo nekoliko metara unatrag prema terasi. Nakon toga ga je nastavio gurati te ga uhvatio s obje ruke u predjelu nadlaktica, a zatim rukama za vrat i snažno ga bacio na tlo, prilikom čega je oštećenik udario tjemenim dijelom glave u popločano tlo terase, a okrivljenik je napustio mjesto događaja. Pored tjelesnih ozljeda u vidu krvnih podljeva glave tjemena zatiljno, desnog ramena i lijeve podlaktice, oštećenik je zadobio i tešku tjelesnu ozljedu (krvarenje ispod meke moždane ovojnice tjemeno straga obostrano).
Općinsko državno odvjetništvo je u optužnici predložilo sudu da prema okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.