Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podignuta optužnica protiv 32-godišnjaka zbog više kaznenih djela

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je podiglo pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1983.) zbog počinjenja kaznenog  djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st 2. Kaznenog zakona, kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa tvari zabranjenih u sportu iz čl. 191. a st. 1. KZ-a i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja  oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a. (17. 4. 2015.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 28. veljače 2015. u Šibeniku; u cilju daljnje prodaje konzumentima na području Šibenika; kod sebe držao 168,06 grama opojne droge amfetamina, tzv. “speed” te u svojoj obiteljskoj kući u Tisnom također radi preprodaje držao bočicu sa 10 ml anaboličkog steroida testosterona (tvari zabranjene za korištenje u sportu) te  bez ovlaštenja, a protivno čl. 7. toč. 1. Zakona o oružju, neovlašteno posjedovao jedan revolver. Policijski službenici su oduzeli okrivljeniku sve navedeno.
U optužnici je predloženo da se optuženiku produlji istražni zatvor određen rješenjem suca istrage zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.